Різдвяний піст за новоюліанським календарем триває з 15 листопада до 24 грудня, а за юліанським — з 28 листопада до 6 січня 2025 року. Багато хто вважає піст часом обмежень, але це також можливість відкриття нових смаків та цікавих страв.
Пісний десерт із манки
Інгредієнти:
- вода — 300 мілілітрів,
- заморожені ягоди — 150 грамів,
- цукор — 2 столові ложки,
- манна крупа — 2 столові ложки.
Приготування:
- Відправити в каструлю цукор, воду і ягоди.
- Поставити на вогонь і після закипання варити 2-3 хвилини.
- Ввести тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи. Варити 2-3 хвилини до загусання.
- Дати масі охолонути і перебити до однорідності занурювальним блендером.
- Розлити по креманках або склянках і відправити в холодильник на дві години.
- Подавати, прикрасивши ягодами і присипавши трохи цукровою пудрою.
Шоколадна хурма
Інгредієнти:
- хурма — 4 стиглі штуки,
- какао — 3-4 столові ложки.
Приготування:
- Порізати хурму четвертинками, покласти в чашу блендера, додати какао і перебити до однорідної маси.
- Розлити десерт в силіконові формочки і відправити в холодильник до застигання.
- Якщо немає часу або бажання чекати, наповнити піалочки і їсти просто ложкою.
Читайте також: