Шукаєте ідеальну м’ясну страву, але хочете уникнути м’яса? Ці гречані котлети – справжня знахідка! Ситні, ароматні та з такою текстурою, що ніхто не відрізнить від звичних м’ясних. З цим рецептом ви зміните своє уявлення про пісні котлети.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні м’ясні котлети із секретним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- Гречка – 1 склянка
- Картопля – 4-5 шт.
- Сіль – до смаку
- Коріандр мелений – 1 ч. ложка
- Сухарі мелені – 70-100 г
- Олія соняшникова (для смаження) – 50 г
Приготування:
- Гречку переберіть і добре промийте. Залийте окропом крупу (2-2,5 склянки) і дайте їй закипіти. Варіть під кришкою на невеликому вогні до готовності (25-30 хвилин).
- Картоплю промийте, викладіть у казанок, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть у мундирах до готовності на невеликому вогні під кришкою (близько 20 хвилин). Воду злийте.
- Картоплю охолодіть та очистіть від шкірки. Пропустіть через м’ясорубку гречку та картоплю. Посоліть та додайте коріандр. Добре перемішайте.
- Розчавіть качалкою сухарі. Мокрими руками сформуйте котлети. Обвалюйте котлети в сухарях.
- Розігрійте сковороду, налийте 2-3 ст. ложки олії. Викладіть котлети в розпечену олію. Смажте гречані котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки (близько 1-2 хвилини з кожного боку).
Вас також можуть зацікавити новини: