Торт “Зимова вишня” – це справжній кулінарний шедевр, який підкорює своїм ніжним смаком та гарним зовнішнім виглядом. Його секрет у тому, що він готується на кефірі, що робить коржі м’якими та повітряними, а вишні надають десерту неймовірної соковитості. Цей торт ідеально підійде як для святкового столу, так і затишного зимового чаювання.
Раніше ми розповідали, як приготувати легендарний торт “Медовик” без випікання.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця – 3 шт.;
- Цукор – 120 г;
- Сіль – щіпка;
- Кефір – 300 мл;
- Борошно – 300 г;
- Вершкове масло – 70 г;
- Харчова сода – 1 ч. л.;
- Оцет – 1 ст.
Для крему:
- Сметана – 500 г;
- Згущене молоко – 200 г;
- Вишня – 200 г
Приготування:
- Розбийте в миску яйця, висипте сіль та цукор, влийте кефір і ретельно перемішайте.
- Просійте в суміш борошно й замісіть тісто, як на оладки.
- Розтопіть вершкове масло йвлийте його в густе тісто, перемішайте.
- Додайте соду, влийте оцет і знову перемішайте.
- Застеліть лист пергаментом і вилийте на нього тісто, рівномірно розподіливши.
- Віжправте бісквіт у розігрріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- Для крему змішайте сметану зі згущеним молоком і збийте до загустіня. Якщо крем не густіє, додайте загусник.
- Розділіть бісквіт на невеликі кубики 3х3 см кожен. Викладайте частину кубиків у крем, змішуйте та викладайте в кондитерське кільце. Кожен шар кремових кубиків посипте вишнею, не забуваючи видаляти кісточки.
- Відправте залишки кубиків в залишки крему і завершуйте викладку шарів кремовими кубиками, посипте верхівку вишнею.
- Залишіть торт на 2-3 години у холодильнику.
Вас також можуть зацікавити новини: