З неї можна готувати безліч смачних та корисних страв. Наприклад, румунську запіканку, рецепт якої ми сьогодні вам запропонуємо.
Румунська запіканка з фаршем і капустою
Запіканка з фаршем та капустою – дуже ситна страва. Приємну пікантність у його смак додає використання квашеної капусти та сметани.
Інгредієнти
Квашена капуста — 600-700 грамів, фарш зі свинини та яловичини — 300 грамів, рис — 140 грамів, вода — 250 мілілітрів, цибуля — 1 штука, часник — 2 зубчики, рослинна олія — 2 столові ложки, сметана — 250 грамів, томатна паста — 1,5 столової ложки, мелений кмин — ½ чайної ложки, сіль, перець чорний мелений і паприка — за смаком.
Приготування
- Розігріти ложку олії в сковороді на середньому вогні.
- Додати квашену капусту, сіль, перець і ложку паприки. Помішуючи, готувати капусту приблизно 15-20 хвилин.
- Відварити рис у злегка підсоленій воді за 20 хвилин.
- Нарізати цибулю дрібними шматочками.
- Пропустити часник через прес.
- Змішати цибулю і часник з фаршем, сіллю, перцем і другою ложкою паприки.
- Змастити форму для запікання олією. Викласти в неї приблизно ⅓ капусти, зверху – половину м’ясної суміші, половину рису і половину сметани.
- Повторити шари, крім сметанного, ще раз.
- Змішати томатну пасту з водою і кмином. Полити м’ясо, капусту і рис цією сумішшю. Зверху додати решту сметани.
Запікати приблизно півтори години при температурі 180 градусів.
Читайте також: