Інгредієнти:
- 350 мл кефіру
- 1 склянка цукру
- 2 жовтки та 1 білок (другий білок збережіть для глазурі)
- 1 ст. л. меду
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. соди (неповна)
- 2 – 2,5 склянки борошна
Для глазурі:
- 1 білок
- 3 ст. л. цукру
Приготування:
- У глибокій мисці збийте жовтки та один білок (другий білок відкладіть для глазурі) з медом та цукром. Потім влийте кефір та олію, добре перемішайте.
- Поступово додавайте просіяне борошно, змішане з содою. Замісіть тісто середньої консистенції (оцет не потрібний, тому що кефір активно взаємодіє з содою).
- Розкачайте тісто завтовшки близько 1 см і виріжте з нього пряники за допомогою кухонної форми або стограмового стаканчика. Викладіть кружечки на деко, покрите пергаментом, залишаючи невеликі проміжки, і випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці близько 25 хвилин.
- Поки пряники печуться, займіться глазур’ю: збийте віночком білок, що залишився, з 3 столовими ложками цукру до повного розчинення. Не збивайте до жорстких піків, достатньо щоб білок став білим і цукор розчинився.
- Після того, як минуло 20-25 хвилин, дістаньте пряники з духовки і швидко покрийте їх глазур’ю, використовуючи силіконовий пензлик. За бажанням можна нанести глазур у два шари. Потім поверніть лист у духовку ще на 10 хвилин.
Готові пряники на кефірі з медом можна перекласти на блюдо і подати до столу. Приємного апетиту!
Читайте також: