Сезон айви: запікаємо, смажимо і фаршируємо
Плоди айви мають бути яскраво-жовтими або золотистими. Уникайте фруктів із зеленуватим відтінком, оскільки це може вказувати на незрілість плоду. Залежно від сорту айва може мати округлу, яблукоподібну, конусоподібну, еліптичну або грушоподібну форми. Їх смакові властивості мало відрізняються одна від одної.
Вибирайте плоди невеликого розміру, вони зазвичай більш соковиті й ароматні. Стиглий повинен мати характерний аромат. Також айва має бути твердою, але не «кам’яною».
Смажена айва з цукровою пудрою
Інгредієнти
Айва — 500 грамів, масло вершкове — 30 грамів, цукрова пудра — за смаком.
Приготування
- Вимити й обсушити айву.
- Розрізати кожен плід на 4 частини і видалити насіння.
- Нарізати четвертинки айви скибочками завтовшки приблизно 1-1,5 сантиметра.
- На середньому вогні розтопити вершкове масло в сковороді.
- Викласти скибочки айви в сковороду з розтопленим маслом в один шар.
- Обсмажувати приблизно 10-12 хвилин, перевертаючи скибочки кожні 2-3 хвилини.
Айва готова, коли скибочки стануть м’якими і ніжними всередині, з легкою золотистою скоринкою зовні. Обсмажені скибочки викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.