І цей компонент – звичайнісінька вода, але кип’ячена. Потрібен крутий окріп.
Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для чебуреків та вареників.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 1 чайна ложка солі;
- 4 столові ложки олії;
- 1 склянка окропу.
Приготування:
- Просіяти борошно в глибоку миску, всипати сіль. Влити окроп і обережно перемішати ложкою, щоб борошно заварилося.
- Коли тісто трохи охолоне, влити олію і замісити тісто.
- Накрити пакетом або харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.
- У цей час можна приготувати начинку. У якості начинки можна брати м’ясо, картоплю, тушковану капусту, сир, вишню, лівер. Одним словом, все, що забажаєте.
На заварному тісті вареники ідеально ліпляться, не розварюються, а саме тісто виходить ніжним та м’яким.
Читайте також: