Понеділок, 25 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДавайте приготуємо справжній єгипетський торт

Давайте приготуємо справжній єгипетський торт

Этот материал также доступен на русском языке
Єгипетський торт — це популярний десерт, який відомий своїм ніжним смаком і шаруватою текстурою. Він складається з декількох тонких бісквітних коржів і наповнений кремом, часто на основі вершків або заварного крему, з додаванням горіхів та карамельних ноток.

Раніше ми пропонували рецепт фантастичного із чотирьох складових.

Класичний рецепт має кілька особливостей:

Інгредієнти:

Тісто на кожен корж:

  • 3 білки;
  • 2,5 ст.л.
  • 1/2 ст.
  • 50 г меленого горіха (волоського або фундука).

Усього таких три коржі, тобто зазначені інгредієнти беремо по 3 рази і випікаємо кожен корж в окремій формі.

Крем:

  • 10 жовтків;
  • 10 ст.
  • 5 ст.
  • 2 пакетики ванільного цукру;
  • 350 мл молока;
  • 170 г вершкового масла.

Хрусткий наповнювач:

  • 350 мл вершків;
  • 200 г цукру;
  • 120 г нарізаного волоського горіха або фундука.

Приготування:

  1. Крем: змішаємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор та молоко.
    Заважаючи доводимо суміш майже до кипіння.
    крем убік і заважаємо ще 2 хв.
    додамо в крем, збиваємо міксером до однорідності.
  2. Поки крем холоне, займемося коржами.
    додамо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою.
  3. Додаємо борошно та горіхи, акуратно перемішаємо до однорідного тіста.
    Помістимо тісто в застеляну папером або змащену олією форму.
    Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 170 ° С близько 20 хв.
  4. Розтопимо цукор у каструлі, трохи карамелізуємо його. Відразу виллємо його на пекарський папір.
  5. Цукор застигне швидко.
    качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, тому що він повинен створювати
    хрумкий шар.
  6. Хрусткий наповнювач: збиваємо вершки в міцні вершини.
  7. На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему.
  8. Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач.
    повторюємо ще 2 рази: корж, заварний крем, хрумкий наповнювач.
  9. Наприкінці обмазуємо торт навколо хрустким наповнювачем.

Прикрашаємо горішками.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні