П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжна соковита пісна вертута з гарбузом - десерт, який порадує всю родину

Ніжна соковита пісна вертута з гарбузом – десерт, який порадує всю родину

Этот материал также доступен на русском языке
Пісна вертута з гарбузом сподобається всім: і ласунам, і тим, хто сидить на дієті. Особливо ця страва стане в нагоді під час посту. Готувати вертуту просто, і в результаті одержуємо смачний, корисний, ситний десерт.

Пісна вертута з гарбузом

Інгредієнти

Борошно — 500 грамів, вода тепла — 200 мілілітрів, олія — 100 мілілітрів, сіль — 1 щіпка, сода — 1 щіпка, оцет — 1 чайна ложка, гарбуз — 1 кілограм, цукор — 5-6 столових ложок.

Приготування

  • Борошно просіяти. У борошно додати сіль, олію (50 грамів) і гашену оцтом соду.
  • Влити теплу воду, перемішати ложкою, замісити м’яке тісто. Накрити рушником, залишити на 20 хвилин.
  • Очистити гарбуз, натерти на великій тертці, віджати сік.
  • Тісто поділити на 4-5 частин.
  • Взяти частину тіста, підсипаючи борошно, розкотити тонкий корж.
  • Змастити корж олією.
  • Тонким шаром посипати корж гарбузом, зверху посипати цукром за смаком.
  • Згорнути корж з начинкою в рулет, краї ретельно защипнути.
  • Так само зробити з рештою вертут із гарбузом.
  • Увімкнути духовку, деко змастити олією. На деко викласти вертуту, зверху її також змастити олією.
  • Деко з вертутою поставити в розігріту духовку на середню полицю. Випікати вертуту з гарбузом при температурі 190-200 градусів до золотистості, близько 40 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні