Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.
У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.
Інгредієнти:
- Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
- Крупа гречана – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 160 г
- Часник сушений – 1 ч. ложка
- Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
- Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)
Приготування:
- Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
- Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
- Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
- Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
- Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
- Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
- Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
- У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
- Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
- Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
- Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
- Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
- Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
- Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
- Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.
Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: