У цьому рецепті немає ні горілки, ні оцту, ні інших секретних інгредієнтів. Тільки вода, борошно, сіль та олія.
Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для вареників, пельменів та чебуреків.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 г;
- Вода – 120 мл (окріп);
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
Для начинки:
- Цибуля – 1 шт. (80 г);
- Свинина – 150 г;
- Яловичина – 150 г;
- Холодна вода – 50 мл;
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування:
- В глибоку миску влийте окріп, всипте сіль і додайте олію, всипте борошно і ложкою замісіть тісто. Коли воно охолоне, вимісіть тісто руками ще 5 хвилин, щоб воно вийшло еластичним.
- Відправте тісто в пакет і нехай відпочине хвилин 20.
- За цей час займіться начинкою.
- Яловичину і свинину подрібніть, потім у фарш додайте подрібнену цибулю, посоліть і поперчіть, влийте холодну воду і розмішайте до однорідності.
- Розділіть тісто на 8 частин, розкотіть у тонкий коржик, діаметром до 22-24 см. На одну половину викладіть фарш, розрівняйте його, накрийте другою частиною коржика і з’єднайте краї.
- Обсмажте у достатній кількості олії на сковороді з двох сторін до повної готовності.
- Щоб усунути зайвий жир, готові чебуреки викладайте на паперові рушники.
Читайте також: