П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашні чебуреки з хрустким тістом і найсоковитішою начинкою – жодних секретних компонентів

Домашні чебуреки з хрустким тістом і найсоковитішою начинкою – жодних секретних компонентів

Этот материал также доступен на русском языке
Чебуреки – улюблена страва багатьох українців. Є безліч рецептів, але не у всіх господинь виходить приготувати тонкі чебуреки з хрустким тістом та соковитою начинкою.

У цьому рецепті немає ні горілки, ні оцту, ні інших секретних інгредієнтів. Тільки вода, борошно, сіль та олія.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для вареників, пельменів та чебуреків.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 г;
  • Вода – 120 мл (окріп);
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;

Для начинки:

  • Цибуля – 1 шт. (80 г);
  • Свинина – 150 г;
  • Яловичина – 150 г;
  • Холодна вода – 50 мл;
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. В глибоку миску влийте окріп, всипте сіль і додайте олію, всипте борошно і ложкою замісіть тісто. Коли воно охолоне, вимісіть тісто руками ще 5 хвилин, щоб воно вийшло еластичним.
  2. Відправте тісто в пакет і нехай відпочине хвилин 20.
  3. За цей час займіться начинкою.
  4. Яловичину і свинину подрібніть, потім у фарш додайте подрібнену цибулю, посоліть і поперчіть, влийте холодну воду і розмішайте до однорідності.
  5. Розділіть тісто на 8 частин, розкотіть у тонкий коржик, діаметром до 22-24 см. На одну половину викладіть фарш, розрівняйте його, накрийте другою частиною коржика і з’єднайте краї.
  6. Обсмажте у достатній кількості олії на сковороді з двох сторін до повної готовності.
  7. Щоб усунути зайвий жир, готові чебуреки викладайте на паперові рушники.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні