П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скарбничка: як врятувати одяг від іржі, зварити прозорий бульйон та зберегти...

Господарська скарбничка: як врятувати одяг від іржі, зварити прозорий бульйон та зберегти цвітну капусту

Этот материал также доступен на русском языке
Мудрі поради, засновані на перевіреному досвіді, завжди знадобляться у побуті.

Що таке листовий желатин?

Листовий желатин – це желатин у вигляді пресованих листів.

На відміну від звичайного порошкового желатину, листовий розчиняється рівномірніше та швидше, не утворюючи грудок. Листовий желатин треба попередньо замочити у холодній воді на 5 хв., а потім легко віджати.

  • Для того щоб приготувати холодні страви, віджатий желатин підігрівають до повного розчинення, потім змішують з кількома столовими ложками холодних інгредієнтів страви і поступово додають желатинову суміш до інших інгредієнтів.
  • Для приготування гарячих страв віджатий желатин поступово додають до усіх змішаних інгредієнтів.

Що допоможе випрати іржу з одягу

  • Розчиніть 40 г лимонної кислоти у 100 мл води.
  • За допомогою ватного диска або губки обробіть пляму отриманим розчином.
  • Накрийте пляму папером або серветкою і з вивороту пропрасуйте виріб праскою, використовуючи опцію «парового удару».
  • Періть одяг вручну з використанням звичайного прального порошку.

Зазвичай однієї обробки достатньо, щоб позбавитися іржі.

Як зберігати цвітну капусту

Щоб зберегти цвітну капусту довше, її можна засолити.

  • Розділити головки на окремі суцвіття, пересипати сіллю та укласти в скляні банки.
  • Закривати банки бажано пергаментом, перев’язавши його нитками.
  • Можна використовувати сольовий розчин: 1 столова ложка солі на 1 л води.

Засолену капусту треба обов’язково зберігати у холодильнику, перед вживанням її потрібно промивати.

Щоб бульйон залишився прозорим

Щоб вермішель не розварилася в супі й бульйон залишився прозорим, її треба обсмажити. Це стосується недорогої вермішелі з нетвердих сортів пшениці.

Можна обсмажувати макаронні вироби на сухій сковороді – до легкої рум’яності, а можна на олії – до золотистого кольору. Після цього можна додавати вермішель у суп.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні