Субота, 12 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДослідження показали, що душові лійки та зубні щітки містять сотні невідомих науці...

Дослідження показали, що душові лійки та зубні щітки містять сотні невідомих науці вірусів

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені виявили сотні "фагів" або вірусів, які заражають бактерії у ванних кімнатах людей. Хоча думка про віруси на зубній щітці може викликати нервозність, це відкриття не є причиною занепокоєння.

Раніше ми писали, як розпізнати захворювання очей і чому не варто купувати окуляри на ринку.

Вчені виявили понад 600 вірусів у зразках із ванних кімнат у США, багато з цих вірусів нові. Ці віруси не є небезпечними для людей, тому що заражають бактерії, а не людину. Більше того, вони можуть бути корисними для розробки фагової терапії — альтернативи антибіотикам для боротьби зі стійкими бактеріями. Віруси, виявлені на зубних щітках та душових лійках, відкривають нові можливості для майбутніх досліджень та лікування.

Ці нові результати, опубліковані 9 жовтня у журналі Frontiers in Microbiomes, можуть надати більше потенційних можливостей для майбутньої фагової терапії. “Кількість вірусів, які ми виявили, просто дика”, – заявила в провідний автор дослідження Еріка Хартманн, професор мікробіології Північно-Західного університету. «Ми виявили багато вірусів, про які знаємо дуже мало, та багато інших, які ми ніколи раніше не бачили, – сказала вона. — Дивно, скільки невикористаної біорізноманіття довкола нас. І вам навіть не треба далеко ходити, щоб знайти його; воно прямо у нас під носом».

Вивчаючи ці нові віруси далі, дослідники також сподіваються використати їх для створення нових антибактеріальних препаратів. У той же час вони заявили, що людям не варто турбуватися про мікроскопічні тварини, які можна знайти в наших ванних кімнатах.

Раніше вчені підрахували, що на нашій планеті, ймовірно, існує близько 1 трильйона видів мікробів, 99,9% з яких залишаються відкритими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні