П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСливи на зиму не консервуємо, а сушимо: як це правильно зробити.

Сливи на зиму не консервуємо, а сушимо: як це правильно зробити.

Этот материал также доступен на русском языке
У зимовий час потрібно обов'язково вводити в раціон чорнослив: він має просто феноменальні властивості. 100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини і є щоденною потребою організму.

Як правильно сушити сливи?

Вибирайте стиглі, але щільні сливи, без пошкоджень та ознак гнилі. Перед тим як сушити, їх треба підготувати.

Обов’язково треба бланшувати сливи

Опустіть їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко охолодіть у крижаній воді. У правильно оброблених слив на шкірці має з’явитися дрібна, трохи помітна сіточка – тріщини на всій поверхні плода. При сушінні через них випаровуватиметься зайва волога.

Сушіння

Добре просушіть, розклавши на тканині. Потім розріжте навпіл і видаліть кісточки. Якщо сливи великі, можна розрізати на четвертинки для прискорення процесу сушіння.

Сушіння у духовці 

Розігрійте духовку до 50-60 градусів. Викладіть сливи на деко, застелене пергаментним папером, шкіркою вниз. Сушіть сливи, залишивши дверцята злегка прочиненими для циркуляції повітря, протягом 6-12 годин, перевертаючи їх раз у 2-3 години.

Сушіння на сонці

На сонці краще сушити сливи цілими. Бланшувати їх слід іншим способом: тричі опускайте на хвилину в окріп. Потім розкладіть на застеляних папером фанерних листах і сушіть 2-3 тижні на сонці з перервою на ніч (перед заходом сонця треба заносити їх у приміщення). Перевертайте кілька разів на день.

Зберігайте сливи у герметичних контейнерах або паперових пакетах у прохолодному, темному місці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні