Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗахворіло горло: швидко впораємося із застудою вітамінними напоями

Захворіло горло: швидко впораємося із застудою вітамінними напоями

Этот материал также доступен на русском языке
Весна та осінь відрізняються мінливою, нестійкою погодою, і організм, зрозуміло, не завжди встигає впоратися із раптовими температурними стрибками. Звідси застуди, нежиті, кашель, хворе горло.

Заболіло горло: готуємо лимонний напій

«Якщо заболіло горло, я швиденько починаю пити щось тепле. Наприклад, треба випити велику чашку теплого молока або чаю (обов’язково маленькими ковточками). Уважно стежте, щоб ваш напій не був занадто гарячим, окріп обпікає гортань і шлунок. І горло болітиме більше.

Лимонний напій та імбир

Вдень стане у нагоді лимонний напій: вичавіть цілий лимон у 200 грамів теплої рідини. Дуже добре справляється з хворобою свіжий імбир, який має антибактеріальну та загальнозміцнювальну дію. Його шматочки можна просто пожувати. Смак терпкий, різкий, але імбир дуже корисний.

Настої трав

Також можна використовувати настої трав: 1 столову ложку ромашки та квітів календули залийте склянкою окропу, потримайте на водяній бані 10 хвилин. Дайте настоятися, коли рідина стане трохи теплішою, ніж кімнатної температури, процідіть. Настоянку можна пити теплою 2-3 рази на добу. Зазвичай горло в мене перестає боліти вже на другий день».

Алла Марущак, м. Київ

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні