Пікантний соус із темного винограду
Пікантний соус із темного винограду відмінно підійде до м’ясних страв, птиці. Його насичений смак і аромат трохи грає винними нотками, але без алкогольної складової, а помірна гострота робить соус по-справжньому гурманським.
Приготувати соус нескладно, а смаковий ефект перевершить усі очікування.
Інгредієнти
Виноград — 500 грамів, винний оцет — 100 грамів, мелений імбир — 1,5 чайної ложки (приблизно 4,5 грама), червоний гострий перець — 1/3 чайної ложки, часник — 1 зубчик, цукор — 100-120 грамів, щіпка солі.
Приготування
- Обірвати ягоди винограду з гілочок і ретельно промити. Відкинути на друшляк або сито, дати воді стекти.
- Подрібнити виноград у блендері до однорідної маси.
- Перелити виноградну масу в сотейник або каструлю з товстим дном і прогріти на слабкому вогні 20 хвилин, не даючи закипіти.
- Влити до виноградної маси винний оцет, добре перемішати. Довести масу до кипіння і вимкнути плиту.
- Повністю охолодити виноградну масу, а потім перетерти її через сито, щоб видалити шкірки та кісточки.
- З’єднати імбир, пропущений через прес часник, червоний перець і цукор. Додати спеції та добре перемішати.
- Трохи посолити.
- Знову довести соус до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин.
Врахуйте, що при охолодженні соус стане густішим.
Вас також можуть зацікавити новини: