Пиріжки з листового тіста із солоною начинкою під назвою “самса” мегапопулярні не лише в країнах Центральної Азії. І це не дивно, адже вони дуже смачні та ситні. Сьогодні пропонуємо приготувати самсу за спрощеним рецептом. Це так смачно, що з тарілки зметуть усе за лічені хвилини!
Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі картопляно-сирні кульки.
Інгредієнти:
- фарш яловичий чи курячий – 400 грамів;
- цибуля – 1 шт.;
- твердий сир – 100 грамів;
- яйце – 1 шт.;
- лаваш – 2 шт.;
- кунжут – 5 грамів;
- сіль та перець – на власний смак.
Приготування:
- За допомогою блендера подрібніть очищену цибулю, змішайте її з фаршем, додайте яєчний білок, сіль і чорний перець, все добре перемішайте.
- Лаваш наріжте на смужки шириною 10 см, розмажте по них тонким шаром фарш, посипте натертим сиром і згорніть усе трикутником.
- Самсу викладіть на деко, змастіть її жовтком, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: