П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія"Лінива" самса: готуємо ситний перекус всього за 20 хвилин

“Лінива” самса: готуємо ситний перекус всього за 20 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Смачний і ситний перекус можна приготувати за мінімальну кількість часу. Ділимося секретним рецептом справжньої самси.

Пиріжки з листового тіста із солоною начинкою під назвою “самса” мегапопулярні не лише в країнах Центральної Азії. І це не дивно, адже вони дуже смачні та ситні. Сьогодні пропонуємо приготувати самсу за спрощеним рецептом. Це так смачно, що з тарілки зметуть усе за лічені хвилини!

Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі картопляно-сирні кульки.

Інгредієнти:

  • фарш яловичий чи курячий – 400 грамів;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 100 грамів;
  • яйце – 1 шт.;
  • лаваш – 2 шт.;
  • кунжут – 5 грамів;
  • сіль та перець – на власний смак⁣⁣.

Приготування:

  1. За допомогою блендера подрібніть очищену цибулю, змішайте її з фаршем, додайте яєчний білок, сіль і чорний перець, все добре перемішайте.
  2. Лаваш наріжте на смужки шириною 10 см, розмажте по них тонким шаром фарш, посипте натертим сиром і згорніть усе трикутником.
  3. Самсу викладіть на деко, змастіть її жовтком, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні