Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?
Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Також пропонували рецепт швидких вареників із виноградом.
Варення з винограду
Інгредієнти
Виноград – 1 кілограм, цукор – 1 кілограм, лимон – 1 середній, вода – 1 склянка.
Приготування
- Висипати цукор у каструлю і залити його склянкою води. Варити сироп на повільному вогні.
- Тим часом помити виноград і відокремити ягоди від гілочок.
- Щоб під час варіння ягоди залишилися цілими, проткніть кожну зубочисткою 2-3 рази.
- Натерти лимонну цедру і вичавити сік з лимона.
- У закипілий цукровий сироп додати лимонний сік, цедру і підготовлений виноград. Перемішати і довести до кипіння, після чого зняти з вогню і дати охолонути. Це допоможе зберегти ягоди цілими.
- Остигле і настояне варення повернути на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
- Поки варення вариться, вимити і простерилізувати банки.
- Гаряче варення розкласти по банках і закрутити прокип’яченими кришками.