Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?
Виноград на зиму, як оливки
Інгредієнти
Виноград – 600 грамів, лавровий лист – 2 штуки, духмяний перець – 6 горошин, чорний перець – 6 горошин, гвоздика – 4 штуки, кориця – ¼ чайної ложки або за смаком, сіль – 1 чайна ложка, цукор – 4 чайні ложки, оцет столовий 9%-вий – 4 столові ложки, гаряча вода для заливки – 500 мілілітрів.
Приготування
- Відібрати цілі та пружні ягоди винограду, вимити їх і викласти на друшляк, щоб вода повністю стекла.
- У стерилізовані півлітрові банки викласти лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю, гвоздику і трохи кориці.
- Заповнити банки ягодами, залишаючи трохи місця для заливки.
- Влити в банки гарячу воду, накрити їх кришками і залишити на 15 хвилин.
- Далі воду з банок злити в каструлю і довести до кипіння.
- У киплячу воду всипати сіль і цукор, перемішати й довести до кипіння. Додати оцет і зняти каструлю з вогню.
- Гарячий маринад влити в банки з виноградом і відразу закатати. Потім перевернути, укутати й залишити до повного охолодження.
Зберігати закуску в прохолодному темному місці. Через 2-3 тижні можна смакувати.
Вам це буде цікаво:
Готуємо за рецептами наших читачів: консервований виноград
Виноград буде більшим і смачнішим: не потрібні ні обробки, ні підживлення – простий агроприйом