Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмак осені: надзвичайні рецепти з бурштинової ягоди – виноград на зиму, як...

Смак осені: надзвичайні рецепти з бурштинової ягоди – виноград на зиму, як оливки

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь - це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв.

Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?

Виноград на зиму, як оливки

Інгредієнти

Виноград – 600 грамів, лавровий лист – 2 штуки, духмяний перець – 6 горошин, чорний перець – 6 горошин, гвоздика – 4 штуки, кориця – ¼ чайної ложки або за смаком, сіль – 1 чайна ложка, цукор – 4 чайні ложки, оцет столовий 9%-вий – 4 столові ложки, гаряча вода для заливки – 500 мілілітрів.

Приготування

  • Відібрати цілі та пружні ягоди винограду, вимити їх і викласти на друшляк, щоб вода повністю стекла.
  • У стерилізовані півлітрові банки викласти лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю, гвоздику і трохи кориці.
  • Заповнити банки ягодами, залишаючи трохи місця для заливки.
  • Влити в банки гарячу воду, накрити їх кришками і залишити на 15 хвилин.
  • Далі воду з банок злити в каструлю і довести до кипіння.
  • У киплячу воду всипати сіль і цукор, перемішати й довести до кипіння. Додати оцет і зняти каструлю з вогню.
  • Гарячий маринад влити в банки з виноградом і відразу закатати. Потім перевернути, укутати й залишити до повного охолодження.

Зберігати закуску в прохолодному темному місці. Через 2-3 тижні можна смакувати.

Вам це буде цікаво:

Готуємо за рецептами наших читачів: консервований виноград

Виноград буде більшим і смачнішим: не потрібні ні обробки, ні підживлення – простий агроприйом

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні