Нагадаємо, що традиційний манник готується на основі кефіру, але якщо замість цього кисломолочного продукту додати сметану, то смак буде просто незрівнянний.
Раніше ми розповідали, як спекти манник на кефірі.
Інгредієнти:
- Манка – 120 грамів;
- Сметана – 200 грамів;
- Яйця – 2шт.;
- Цукор – 120 грамів;
- Вершкове масло – 50 грамів;
- Борошно – 100 грамів;
- Щіпка солі;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Розпушувач – 1 пакетик.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, з’єднайте манку та сметану, нехай постоять хвилин 20, щоб манка набухла і потім не рипіла на зубах.
- В іншій ємності змішайте яйця, цукор, ванільний цукор, сіль та розтоплене масло. Найкраще це все збити міксером.
- Додати в яєчну суміш манку зі сметаною, всипати борошно з розпушувачем і добре перемішати, щоб не було грудочок.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Орієнтуйтесь за своєю духовкою, часу може знадобитися і більше.
- Готовий манник зверху посипте цукровою пудрою.