Листкові пиріжки з бринзою та баклажанами
Інгредієнти
Борошно – 4 склянки, кефір – 200 мл, масло вершкове – 200 г, баклажани – 2 шт., бринза малосольна або фета – 200 г, оцет – 1 столова ложка, оливкова олія – 1 столова ложка, зелень (кінза або петрушка ) і сіль – за смаком, кунжут – для присипки, яєчний жовток – для змащування.
Приготування
-
Проколоти баклажани зубочисткою в декількох місцях і запекти в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Остиглі баклажани очистити і нарізати маленькими кубиками.
-
У миску насипати просіяне борошно. Додати холодний кефір і м’яке вершкове масло. Вимішати тісто і дати йому постояти 5 хвилин. Тісто має вийти крутим.
-
Знову вимішати, додати оцет та оливкову олію. Скачати тісто в кулю і відправити в холодильник на 30 хвилин.
-
Тісто розкотити в прямокутний пласт приблизно 30 на 40 см і завтовшки 2-3 міліметри і розрізати на смуги шириною близько 7 сантиметрів.
-
Нарізати бринзу кубиками, викласти 1-2 столові ложки бринзи на край смуги тіста (від краю треба відступити приблизно на три сантиметри). Зверху викласти трохи баклажанів та щіпку зелені.
-
Накрити начинку краєм тіста і загорнути по діагоналі, формуючи трикутник. Край тіста змочити жовтком і защипати. Змастити зверху сумішшю жовтка та води і посипати кунжутом.
-
Випікати пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин – до золотистого кольору.
Вам буде цікаво:
Швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста – 10 хвилин та смачна випічка до чаю готова.
Щоб випічка довго не черствіла: який секретний інгредієнт додають досвідчені господині.