Йдеться про какао. Це не тільки смачний, але й дуже корисний напій.
Раніше ми розповідали, що корисніше чай або кава.
Чим корисне какао і від яких хвороб захистить
Какао-порошок містить певну кількість антиоксидантів. Регулярне вживання напою відтермінує старіння і подовжить молодість клітин організму. Какао допомагає знизити ризики онкологічних захворювань і сприяє зміцненню серцево-судинної системи.
Магній, цинк, фосфор, калій – ці речовини покращують настрій і загальне самопочуття. Особливо восени і взимку чашка теплого какао не тільки зігріє, а й додасть сил. А ще це хороший спосіб протидіяти вірусним захворюванням та запальним процесам в організмі.
Чому какао слід пити людям після 50 років
По-перше, какао зміцнює судини, знижує рівень «поганого» холестерину та цукру в крові. Це запобігає ризику виникнення ішемічної хвороби та інсульту.
По-друге, какао знижує ризик онкологічних захворювань, адже містить антиоксиданти.
Читайте також: Кава і какао: що спільного та у чому відмінності двох напоїв
По-третє, какао покращує пам’ять і роботу мозку загалом завдяки кращому постачанню крові.
Кому не можна пити какао
Какао не радять пити тим, хто страждає на шлункові захворювання, а також хвороби печінки та жовчного міхура. Не рекомендується його вживання при аритмії та підвищеному артеріальному тиску.