Раніше ми давали рецепт кабачків з фаршем.
Спробуйте приготувати човники з кабачків із м’ясною начинкою.
Інгредієнти:
- кабачки (цукіні) – 3 шт.;
- м’ясний фарш (свинина з яловичиною, курка, індичка) — 500 г;
- ріпчаста цибуля — 3-4 шт.;
- часник — 1 середня головка;
- твердий сир – 50 г;
- помідори – 3 шт.;
- зелень (петрушка, базилік);
- оливкова або рослинна олія;
- сіль та мелений перець.
Приготування:
- Вимийте і розріжте вздовж три середні кабачки (краще цукіні, тому що їх шкірка м’якіша) на дві половинки. Видаліть м’якоть ложкою, залишаючи бортики товщиною 8-10 мм. М’якуш залиште — він ще знадобиться.
- Змастіть лист маслом і викладіть половинки кабачків зрізом вниз. Запікайте 15 хвилин при 180 °C. Потім вийміть їх, переверніть, щоб вони стали м’якими та на зрізі.
- Для начинки очистіть і дрібно поріжте цибулю, часник і м’якоть кабачків. Обсмажте цибулю та часник на розігрітій сковороді з оливковою (або рослинною) олією близько 4 хвилин. Потім треба додати порізану м’якоть кабачків і смажте ще 5-7 хвилин, поки сік не випарується. Перекладіть суміш у тарілку.
- У тій же сковороді обсмажте фарш до готовності. Потім змішайте його з кабачковою м’якоттю та рубаною зеленню.
- Натертий на великій тертці сир поки залиште осторонь.
- Посоліть половинки кабачків, наповніть начинкою і викладіть на деко.
- Прикрасьте кружечками томатів, додайте трохи солі, перцю, і, якщо хочете, капніть майонезу для краси.
- Запікайте 30 хвилин при 180°C. Потім вийміть, посипте тертим сиром і поверніть на кілька хвилин, щоб сир розплавився.
Готові човники посипте зеленню та подавайте до столу.
А ще ми рекомендуємо приготувати кілька оригінальних страв із кабачків: