Згідно з народними повір’ями, 20 серпня потрібно приготувати картоплю з грибами, щоб забезпечити гарний урожай та ситу зиму. Пропонуємо зупинитися на незвичайному рецепті — картопляній запіканці з грибами та сиром.
Раніше ми розповідали, як приготувати картоплю-гармошку.
Інгредієнти:
Основа:
- Картопля — 500 г
- Яйця — 3 шт
- Цибуля — 1 шт
- Сіль та спеції
- Зелень
Начинка:
- Курка — 200 г (готової)
- Гриби — 150 г
- Цибуля — 1 шт
- Зелень
Приготування:
- Спочатку готуємо начинку для картопляної запіканки. Подрібнюємо 1 цибулю і 150 г печериць. На розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю кылька хвилин, додаємо печериці та смажимо до готовності. Солимо.
- Подрібнюємо 200 г вареного курячого філе. До курки додаємо гриби та подрібнену зелень, сіль та спеції за смаком. Усе перемішуємо.
- Для основи 500 г картоплі натираємо на великій тертці, також натираємо цибулину, додаємо 3 яйця, сіль і перець. Усе перемішуємо.
- На розігріту сковороду (діаметр 28 см) викладаємо половину картопляної маси, розподіляємо зверху начинку. Начинку закриваємо другою частиною картопляної маси, накриваємо кришкою сковороду і смажимо з двох сторін на невеликому вогні.
- Запіканку перевертаємо за допомогою тарілки чи дошки. Кладемо тарілку на запіканку і перевертаємо разом із сковорідкою, після чого з тарілки скачуємо запіканку назад на сковорідку і смажимо з іншого боку.
- Запіканку можна подавати зі сметаною.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)
Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)