Хто не любить бутерброди із найніжнішими шпротами? Ви серед любителів такої закуски? Відмовтеся від магазинних консервів, адже набагато смачніше приготувати шпроти самостійно! Ділимося найкращим рецептом, з яким легко впораються навіть ті, хто готує шпроти вперше.
Раніше ми розповідали, як приготувати кулінарний шедевр із звичайної риби.
Інгредієнти:
- мойва — 1 кг;
- чайна заварка — ½ склянки;
- рослинна олія — 1 л;
- чорний перець — за смаком;
- лавровий лист — за смаком;
- сіль — за смаком.
Приготування:
- Мойву помийте і дайте рідині стекти, посоліть і поперчіть її до смаку.
- Викладіть мойву на деко в 1-2 шари. Під рибу покладіть лавровий лист.
- Акуратно залийте мойву заваркою з чорного чаю, намагаючись не змити спеції.
- Залийте рибу олією, щоб вона злегка покривала її.
- Выдправте мойву в розігріту до 150 градусів духовку на 1,5 години. За цей час заварка випарується, а риба підрум’яниться. Потім вимкніть нагрівання, відкрийте дверцята і залиште остигати.
- Коли риба охолоне, можна перекласти її у зручний посуд разом з олією.
Вас також можуть зацікавити новини:
Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)
Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)