Нещодавна ми розповідали про найкращу рибу для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття.
Які спеції використовувати для запікання риби?
Найчастіше при запіканні риби використовують часник та лимонний сік. Але кулінари радять використовувати й інші спеції: розмарин і чебрець, паприку та кумін. Особливо смачною виходить запечена риба з імбиром і соєвим соусом.
- Підготуйте філе риби, промийте його і обсушіть паперовим рушником.
- У мисці змішайте соєвий соус, свіжий подрібнений імбир, трохи меду і трохи олії.
- Помістіть філе риби у форму, залийте його соусом і залиште на кілька хвилин для маринування.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
Готову рибу подайте з картопляним пюре або овочевим гарніром.
Як правильно панірувати рибу?
Свіжу або розморожену рибу промийте, обсушіть паперовим рушником і збризкайте лимонним соком, посипте сіллю та перцем.
- Перш ніж покласти шматок риби на сковорідку, обваляйте його у збитому яйці, потім у борошні, а в кінці у панірувальних сухарях.
- Щоб кляр краще тримався, можна додати до борошна 1 чайну ложку картопляного крохмалю.
Замість панірувальних сухарів можна використовувати подрібнені горіхи, насіння льону, мелені вівсяні пластівці, кунжут, кукурудзяні пластівці.
Рибу треба смажити відразу після панірування, інакше вона вбере вологу з риби, не буде хрумкою і може відвалитися в процесі смаження.