Лужна мінеральна вода – це вода із природного джерела з постійним вмістом мінеральних солей та інших елементів.
Кислотність такої води має бути вищою за 7 pH. У складі «мінералки» переважають гідрокарбонатні іони та іони натрію, а також магнезія.
Корисна ця вода лише у певних кількостях. Якщо повністю перейти на подібну воду, використовуючи її для приготування їжі та для пиття, можна серйозно нашкодити здоров’ю.
Надлишок мінералів та солей у раціоні може призвести до утворення каменів. У середньому норма лужної води становить 3 мл на кілограм ваги на добу.
Раніше ми розповідали, чи можна щодня пити мінеральну воду.
Як правильно пити лужну воду?
-
При виразці шлунка або гастриті таку воду рекомендується приймати після їди, а при хворобах з надмірним виділенням шлункового соку – під час їжі. При хворобах шлунка необхідно пити трохи підігріту воду, в інших випадках – кімнатної температури. У будь-якому разі з води потрібно випустити газ.
-
Щоб корисні речовини з води краще засвоювалися, пити її потрібно маленькими ковтками, не поспішаючи.
-
Якщо після прийому води самопочуття різко погіршилося, слід звернутися до лікаря.