П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗа діабету хочеться смачного: які продукти виключити, а які допоможуть знизити цукор

За діабету хочеться смачного: які продукти виключити, а які допоможуть знизити цукор

Этот материал также доступен на русском языке
До діабету та його наслідків потрібно ставитися серйозно, тому людині доводиться вносити серйозні корективи у своє меню, навіть якщо лікар не посадив вас на сувору дієту.

При цьому діабет не означає аскетичне харчування: важливо знати, що можна, а що не можна їсти, які продукти можуть допомогти врегулювати рівень цукру в крові.

Які продукти виключити при діабеті?

  • Вироби з пшеничного борошна вищого ґатунку: білий хліб, здобу, пельмені, вареники, млинці, пиріжки.
  • Свиняче сало та ковбасу, жирну свинину.
  • Мед, цукор, кондитерські вироби.
  • Солодкі соки, газовані напої, пиво.
  • Виноград, родзинки, курагу, фініки, інжир, хурму.
  • Максимально обмежити вживання усіх жирів тваринного походження.

Які спеції знижують рівень цукру в крові?

Високий рівень цукру в крові може призвести до діабету.

Проте іспанські дослідники виявили, що споживання деяких спецій може нормалізувати рівень цукру в організмі. Щоправда, вживати їх потрібно обов’язково натще.

До найефективніших з усіх спецій належать чорний кмин, імбир і шафран. Значно меншою мірою може допомогти і кориця.

Однак лише включати до раціону ці спеції недостатньо. Їхня дія принесе максимальну користь, якщо дотримуватися здорового харчування і не забувати про фізичну активність.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні