Ароматне, яскраве желе, без будь-якого загусника не вимагатиме багато сил для приготування і чудово зберігається в квартирі в прохолодному місці близько року.
Полуничне желе на зиму без желатину
Для желе підійдуть перестиглі, але не зіпсовані ягоди. Желе чудово підійде для приготування пиріжків, як соус до млинців та пончиків, а також до морозива. Якщо банки не закривати кришками, а накрити пергаментом, то за кілька місяців желе перетвориться на натуральний мармелад. Зберігати желе потрібно в сухому, темному, прохолодному місці.
Інгредієнти
Полуниця – 500 грамів, цукор – 650 грамів.
Приготування
- Ягоди перебрати, промити, дати повністю обсохнути і видалити хвостики.
- Викласти полуницю в каструлю або таз з товстим дном і засипати цукром.
- Залишити ягоди з цукром на 6 годин, щоб вони пустили сік.
- ягоди на повільний вогонь і довести до кипіння.
- Варити варення 5 хвилин, знімаючи піну.
- Потім зняти з плити і залишити на 30 хвилин.
- ягоди блендером до однорідної маси.
- Повернути каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння.
- Варити желе протягом 35-40 хвилин.
- Розкласти желе у сухі стерилізовані банки, дати повністю охолонути, щільно закрити і прибрати на зберігання.
Ви коли-небудь їли смажене варення – спробуйте приготувати таке з полуниці зі шматочками лимона.