Цикорій
Цикорій має більш яскраво виразний смак і не містить кофеїну. Напій відомий своєю корисністю для ШКТ, особливо для підшлункової залози.
Раніше ми писали про чай, який не можна вживати, інакше можуть бути серйозні проблеми зі здоров’ям.
Напої зі злаків
Ячмінну каву виробляють зі зрілих зерен обсмаженого меленого ячменю. Підійде тим, хто хоче отримати задоволення від смаку, а не відчути максимальний тонізуючий ефект. Дуже добре поєднується з цикорієм.
Імбир
Імбир стимулює кровообіг, внаслідок чого заряджає організм енергією, не чинячи негативного впливу на серцево-судинну систему. Для отримання ранкового заряду бадьорості рекомендується пити імбирний чай або додавати свіжий корінь у фруктово-овочеві смузі.
Какао-боби
Какао-боби містять багато:
- мінеральних речовин – магнію, калію, кальцію,
- вітамінів – A, B, E, H, PP,
- жирних кислот – олеїнової, стеаринової, арахінової.
Також ĸаĸао-боби містять теобромін, який стимулює роботу серця і зміцнює судини.
Для того, щоб приготувати напій, потрібно:
- Натерти боби на дрібній тертці або змолоти в кавомолці.
- Насипати отриману м’яку масу в джезву або сотейник із товстим дном.
- Налити холодне молоко і варити на повільному вогні.
У готовий напій можна додати, наприклад:
- вершки,
- молоко,
- корицю,
- ванільний цукор.
Вас також можуть зацікавити новини:
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)
Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)