Рнніше ми розповідали, чому людям похилого віку треба включати до раціону кабачки.
«Запалення підшлункової залози, панкреатит, суттєво ускладнює життя багатьох людей. Я страждаю на цю хворобу вже більше десяти років. Мені потрібно дотримуватися досить жорсткої дієти. Зараз сезон кабачків, які дозволяють готувати багато корисних страв для хворих на панкреатит.
Наводжу один з моїх улюблених рецептів кабачків, тушкованих в молоці.
Цю страву можна вживати при хронічному панкреатиті тим людям, у яких немає непереносимості молока. Жирність молока має бути низькою (1-1,5%) або його слід розбавляти питною водою.
Вам знадобляться:
кабачки – 1 штука середнього розміру, молоко – 0,5-1 склянка, сіль – на кінчику ножа, манна крупа – 1-2 столові ложки, кріп – 1 столова ложка дрібно рубаної зелені.
Приготування
- Кабачки чистимо і ріжемо брусками.
- У каструлі доводимо молоко до закипання.
- Закладаємо в нього кабачки і тушкуємо до готовності – приблизно 10-15 хвилин залежно від сорту кабачків. Молоко має ледь покривати кабачки.
- Якщо його виявилося забагато, можна додати манної крупи – 1-2 столові ложки для загусання.
- В кінці приготування солимо і додаємо порубаний кріп».
Ольга Павловська, м. Київ