Раніше ми розповідали як приготувати ідеальне тісто на вареники на воді.
Інгредієнти:
- Борошно – 450-550 г;
- Кефір – 300 мл;
- Сода – 1 ч. л.;
- Сіль – до смаку.
Приготування:
- Ці вареники можна готувати з будь-якою начинкою – вишнею, полуницею, картоплею, капустою, печінкою з цибулею, сиром із зеленню або солодким сиром.
- В глибоку миску влийте теплий кефір і додайте соду, добре розмішайте.
- Додайте трохи солі і частинами введіть просіяне борошно. Замісити тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним.
- Накрийте тісто рушником і нехай воно відпочине 20-30 хвилин.
- За цей час займіться приготування улюбленої начинки.
- Розділіть тісто на однакові 2 частини, розкотіть їх у пласт шириною не більше 0,4-0,5 см. І склянкою виріжте кружечки. У центр покладіть начинку та защипніть вареники.
- Поставте каструлю з водою на вогонь, нехай вона закипить, зверху поставте друшляк, застеліть його марлею і викладайте вареники.
- Зверху бажано накрити кришкою. Варити вареники на пару потрібно від 8 до 15 хвилин, все залежить від розміру вареників, начинки та товщини тіста. Краще перевіряйте вареники, чи готові вони чи ні.