Непоодинокі випадки, коли хворі на цукровий діабет відмовляються від шкідливих звичок, стають прихильниками здорового способу життя та здорового харчування. У них нормалізується цукор, тиск, вага, тобто вони почуваються як здорова людина, повна сил і енергії.
Скільки разів на день вживати їжу діабетику?
На запитання відповідає ендокринолог Сергій Ткач.
Хворий на діабет повинен харчуватися не менше трьох разів на день, але не більше шести.
Я пояснюю хворим так: припустімо, ви варите борщ, але раптом згадуєте, що забули покласти квасолю. Борщ вже майже готовий, і ви кладете в нього квасолю. Але ж вона не звариться!
Так само не «звариться», тобто нормально не перетравиться їжа, яку людина з’їла через годину після того, як шлунок почав працювати.
Щоб травлення було повноцінним, потрібно дотримуватися інтервалів між прийомами їжі, інакше можна погіршити травлення, а також спровокувати стрибки цукру.
Смачна та корисна порада
На гарнір до м’яса вибирайте шпинат. Шпинат служить чудовим доповненням до червоного м’яса, а високий вміст вітамінів А і С допомагає організму швидше засвоювати залізо, підвищує імунітет і допомагає боротися з втомою.
Ми розповідали раніше, чому діабет «дружить» з гіпертонією, а також про те, які рецепти народної медицини прийдуть на допомогу при діабеті.