У нашій скарбничці є порада, як виправити зацукроване варення, ви дізнаєтеся, як упоратися з примхами бісквітного тіста та безліччю інших речей.
Що покращить смак котлет?
Щоб котлети вийшли смачнішими, у фарш можна додати цукор з розрахунку на 1 кг фаршу – 1 столову ложку цукру. Завдяки цій незвичайній добавці покращуються смак та консистенція котлет, вони виходять неймовірно м’якими та соковитими.
Також у фарш разом з іншими спеціями (сіль, перець) можна додати порошок кореня селери – він також покращить смак котлет. На 1 кг фаршу кладуть 1 чайну ложку сухої селери.
Чи вмієте ви готувати кисіль із яблук?
- Візьміть 500 г яблук, 1 л води, 100 г цукру, 2 столові ложки крохмалю.
- Яблука промити, половину залити водою і проварити до готовності, потім протерти через сито, додати цукор, крохмаль і закип’ятити.
- Другу половину яблук натерти на тертці, поєднати з киселем і перемішати.
Подається в креманці.
Як стерилізувати банки у духовці?
Вимиті банки поставити в холодну духовку на решітку. Якщо вони ще вологі — догори шийкою, а сухі — перевернутими.
Духовку ввімкнути спочатку на мінімальну температуру, потім прогріти до 120-150 градусів.
Літрові банки стерилізуються 15 хвилин, а трилітрові – 25 хвилин.