П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПолуниця плюс три прості інгредієнти — і ви отримаєте смачний повітряний десерт

Полуниця плюс три прості інгредієнти — і ви отримаєте смачний повітряний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете приготувати дуже легкий повітряний десерт? Спробуйте полуничний мус із чотирьох інгредієнтів!

Почався сезон однієї з найсмачніших літніх ягід — полуниці, а отже час запастися декількома рецептами десертів з улюбленою ягодою. Сьогодні пропонуємо вам рецепт легкого повітряного мусу, чий смак привіт у захваті і вас, і ваших гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашнє полуничне морозиво.

Інгредієнти:

  • полуниця – 450 г;
  • желатин – 15 г;
  • жирні вершки (33%) – 300 мл;
  • цукор – 75 г (або за смаком).

Приготування:

  1. Желатин замочіть у 5 ст. л. холодної води.
  2. Полуницю помийте, обсушіть і подрібніть у блендері у пюре. Додайте цукор за смаком.
  3. Готовий желатин поставте на маленький вогонь і доведіть до розчинення, але в жодному разі не давайте йому закипіти. Ледве охолодіть желатин і маленькими порціями додайте до нього полуничне пюре. Добре перемішайте.
  4. Відкладіть 4 столові ложки пюре в окрему миску.
  5. Збийте вершки у стійку піну. Додайте в них дві ложки полуничної суміші та акуратно, рухами знизу вгору, перемішайте. Додайте решту пюре і так само акуратно перемішайте до однорідності.
  6. Розкладіть мус по креманках, кожну зверху покладіть по ложці пюре. За допомогою довгої палички зробіть на поверхні розводи.
  7. Поставте мус у холодильник до повного застигання на кілька годин або на ніч. При подачі прикрасьте свіжими ягодами або гілочками м’яти.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсію на банківську картку просто так не зарахують: Пенсійний фонд назвав вимоги  

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні