Почався сезон однієї з найсмачніших літніх ягід — полуниці, а отже час запастися декількома рецептами десертів з улюбленою ягодою. Сьогодні пропонуємо вам рецепт легкого повітряного мусу, чий смак привіт у захваті і вас, і ваших гостей.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашнє полуничне морозиво.
Інгредієнти:
- полуниця – 450 г;
- желатин – 15 г;
- жирні вершки (33%) – 300 мл;
- цукор – 75 г (або за смаком).
Приготування:
- Желатин замочіть у 5 ст. л. холодної води.
- Полуницю помийте, обсушіть і подрібніть у блендері у пюре. Додайте цукор за смаком.
- Готовий желатин поставте на маленький вогонь і доведіть до розчинення, але в жодному разі не давайте йому закипіти. Ледве охолодіть желатин і маленькими порціями додайте до нього полуничне пюре. Добре перемішайте.
- Відкладіть 4 столові ложки пюре в окрему миску.
- Збийте вершки у стійку піну. Додайте в них дві ложки полуничної суміші та акуратно, рухами знизу вгору, перемішайте. Додайте решту пюре і так само акуратно перемішайте до однорідності.
- Розкладіть мус по креманках, кожну зверху покладіть по ложці пюре. За допомогою довгої палички зробіть на поверхні розводи.
- Поставте мус у холодильник до повного застигання на кілька годин або на ніч. При подачі прикрасьте свіжими ягодами або гілочками м’яти.
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсію на банківську картку просто так не зарахують: Пенсійний фонд назвав вимоги
Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)