Якщо немає свіжих ягід, то можна використовувати заморожені.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг із варення.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- сіль – щіпка;
- цукор – 180 г;
- кефір – 250 мл;
- олія – 4 столові ложки;
- розпушувач – 10 г;
- борошно – 260 г;
- ягоди – 100 г (всередину) + 50 г (згори).
Приготування:
- У миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте 1-2 хвилини. Додайте цукор і збивайте ще 2 хвилини. Влийте кефір – обов’язково кімнатної температури і ретельно перемішайте, додайте олію.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте до рідкої суміші. Перемішайте ложкою до однорідності. Додайте 100 г ягід. Ягоди бажано трохи пересипати борошном і тільки потім відправляти у тісто. 50 г ягід, що залишилися, викладіть зверху на пиріг після того, як виллєте його у форму для запікання.
- Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
- Зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою.