П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні легенди: що за блюдо – салат «Вальдорф» і як його приготувати

Смачні легенди: що за блюдо – салат «Вальдорф» і як його приготувати

Этот материал также доступен на русском языке
Будь-який стіл - святковий або буденний - обов'язково включає салат. Рецептура його різноманітна і дає простір фантазії та можливостям будь-якій господині.  

Салати ведуть свою історію з Стародавнього Риму, і це була одна-єдина страва із зелені. Згодом із овочевого доповнення до м’яса чи риби салати стали самостійною стравою і кожен із них має свою історію.

Ми розповідали про салат “Цезар” та його приготування

Що за страва – салат «Вальдорф»?

Цей салат народився у стінах відомого американського готелю «Вальдорф-Асторія» ще наприкінці позаминулого століття.

У готелі метрдотелем служив швейцарець Оскар Чиркі. Він знав толк у їжі, любив добре поїсти і частенько заглядав у кухню, щоб дати чергову пораду шеф-кухареві. Того це страшенно дратувало, і він запропонував Чиркі самому створити кулінарний шедевр.

За тиждень метрдотель приніс рецепт салату – неймовірно простого, але напрочуд смачного. Салат став фірмовою стравою і здобув назву на честь готелю.

Інгредієнти

Майонез – 100 грамів, сметана – 100 грамів, цукор – 1 чайна ложка, лимонний сік – 2 столові ложки, зелені яблука – 2 штуки, корінь або стебла селери – 400 грамів, червоний виноград – 100 грамів, сіль, перець.

Приготування

  • Майонез, сметану та лимонний сік збити вінчиком.
  • Очистити і натерти на великій тертці корінь селери (стебла нарізати тонкою соломкою).
  • Яблуко очистити і нарізати соломкою, а кожну виноградину розрізати навпіл.
  • Скласти в салатницю селеру, яблука та виноград, заправити соусом з майонезу та сметани, додати сіль та перець.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні