П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт шукають багато господинь: найніжніше і повітряне печиво савоярді в домашніх...

Цей рецепт шукають багато господинь: найніжніше і повітряне печиво савоярді в домашніх умовах

Этот материал также доступен на русском языке
Печиво савоярді багато хто вважає надбанням французької кулінарії, але, якщо вірити історикам, це печиво має італійське походження. Печиво готується на основі бісквітного тіста, тому воно неймовірно ніжне та смачне.

А ще, савоярді – відмінна основа для десертів, серед яких найбільш популярний – тірамісу.

Купити це печиво можна в магазині, а можна спробувати приготувати в домашніх умовах, тим більше, що ніяких екзотичних та дорогих інгредієнтів вам точно не доведеться купувати.

Інгредієнти:

  • Борошно – 90 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;
  • Розпушувач – ½ ч. ложки;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Цукор – 50 г + 2-3 ст. ложки;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Приготування:

  1. Просійте борошно і змішайте його з крохмалем, розпушувачем і сіллю.
  2. В окремому посуді збийте жовтки з цукром та ванільним цукром до білого кольору.
  3. В окремому посуді збийте білки до твердих піків.
  4. У три прийоми введіть білки в жовткову масу і злегка перемішайте, частинами введіть борошно і теж злегка перемішайте, щоб не пошкодити повітряну структуру тіста.
  5. Візьміть кондитерський мішок і покладіть у нього тісто.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть лист пергаментним папером і за допомогою кондитерського мішка зробіть палички до 1,5-2 см шириною і довжиною 7-8 см.
  7. Зверху присипте їх цукром. Відправте в духовку на 12-15 хвилин, щоб вони набули легкого золотистого кольору.

Все, популярний італійський десерт готовий!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні