Головний секрет цих пиріжків не лише смачна начинка, а й тісто, що готується на картопляному відварі.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне заварне тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 450 г;
 - відвар картопляний – 250 мл;
 - сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
 - цукор – 1,5 чайної ложки;
 - сметана – 2 столові ложки;
 - сіль – щіпка;
 - олія – 2 столові ложки;
 - масло для обсмажування.
 
Для начинки:
- картопля – 1 кг;
 - лавровий лист – 2 шт.;
 - цибуля 2 шт.;
 - вершкове масло – 25-30 г;
 - чорний перець, сіль – до смаку;
 - олія – 1 столова ложка.
 
Приготування:
- Почистіть картоплю і відваріть її до готовності. Злийте відвар. Додайте масло, сіль, перець і за допомогою картоплем’ялки зробіть пюре.
 - На сковороді обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Додайте цибулю в картоплю і добре перемішайте.
 - Візьміть глибоку миску. Влийте теплий відвар, додайте дріжджі, цукор, сіль, сметану. Частками введіть просіяне борошно, замішуйте тісто. Наприкінці додайте олію, щоб тісто не липло до рук і було еластичним.
 - Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на півтори години.
 - Після цього розділіть тісто на рівні частини, розкотіть невеликі коржики, у центр викладіть побільше начинки та защипніть краї.
 - Обсмажуйте пиріжки на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін.
 
Пиріжки на картопляному відварі виходять дуже смачними, ароматними та м’якими. До речі, на картопляному відварі можна готувати не тільки пиріжки з картоплею, а й з іншою начинкою.
							
											







