П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине...

Смачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине молоко»

Этот материал также доступен на русском языке
Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все завдяки просто неймовірно повітряному суфле та смачним бісквітним коржам, які просто танули в роті. Сьогодні пропонуємо приготувати «Пташине молоко» за класичним рецептом.

Раніше ми розповідали, як приготувати суфле з ягід.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 4 жовтки;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 50 г вершкового масла;
  • 80 г борошна;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;

Для суфле:

  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г згущеного молока;
  • 4 білки яєць;
  • 150 г цукру (+75 г для сиропу);
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 15 г желатину (50 мл води);

Для глазурі:

  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 120 г цукру;
  • 200 мл молока;
  • 7 г желатину.

Приготування:

Для приготування торта всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  1. Відокремте жовтки від білків. Важливо, щоб у білки не потрапила жодного грама жовтків. Білки відставте, а в жовтки додайте розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру, масу блендером потрібно збити до пишності. Додайте борошно, розпушувач і пакетик ванільного цукру, все ретельно розмішайте лопаткою або ложкою.
  2. Візьміть форму для випікання діаметром 20 см, вистеліть її пергаментом і викладіть тісто.
  3. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 20-25 хвилин.
  4. Для суфле в миску відправте розм’якшене масло, до нього додайте згущене молоко. Міксером збийте масу до світлого стану.
  5. Замочіть желатин у невеликій кількості води та залиште набухати.
  6. В окремому посуді збийте яєчні білки до густої білої піни, додайте 150 г цукру. Щоб отримати ще більш щільну білу масу в білки, можна додати дрібку лимонної кислоти.
  7. Приготуйте сироп з 75 г цукру і такої ж кількості води, уварюйте до тих пір, поки сироп трохи не загусне, він повинен цівкою стікати з ложки. На це піде близько 5 хвилин. Влийте сироп у білки та продовжуйте збивати.
  8. Поставте желатин на вогонь, щоб він розтопився і теж тонким струмком введіть його в білкову масу і добре збийте. Суфле готове.
  9. Отримане суфле залийте в заздалегідь підготовлену форму з коржем тіста на дні і залиште в холодильнику до повного застигання.
  10. Приготуйте глазур. До 7 грамів желатину влийте трохи молока та розмішайте масу.
  11. З’єднайте в мисці цукор та какао, перемішайте, додайте молоко, і знову все перемішайте. Перелийте глазур у каструльку і поставте на вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зробіть вогонь менше та проваріть глазур до загусання. У гарячу глазур додайте набряклий желатин і розмішайте до його розчинення. Глазур має охолонути до кімнатної температури.
  12. Вийміть торт із форми і вилийте на нього глазур, рівномірно розподіливши її по всьому торту.
  13. Торт приберіть у холодильник на 10-15 хвилин, після чого можна насолоджуватися смачним, легким та повітряним десертом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні