П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩоб пісне меню було не в тягар: з чого приготувати "правильний" соус

Щоб пісне меню було не в тягар: з чого приготувати “правильний” соус

Этот материал также доступен на русском языке
Триває Великий піст. Ті, хто його дотримується, також хочеться різноманітності харчування. За допомогою соусів можна приправити салати та інші страви. Адже соус – душа страви, як кажуть у Франції.

Готуємо смачний пісний соус

Соус допомагає підкреслити смак та аромат, прикрасити зовнішній вигляд будь-якої страви. Багато з соусів мають важливі і часто недооцінені корисні властивості для нашого здоров’я. Особливо це важливо у дні постів, коли існують певні обмеження в їжі.

Нагадаємо, ми розповідали, як правильно варити пісні перші страви.

Інгредієнти

Сочевиця — 300 г, морква — 1 штука, томатна паста — 4 столові ложки, вода — 600 мл, сіль — 2 чайні ложки без гірки, олія — 2 столові ложки, спеції за смаком (можна взяти «Карі») – 1 чайна ложка, великий пучок зелені.

Приготування

  • Сочевицю промити, залити водою і варити до м’якості.

  • Моркву натерти на великій тертці та обсмажити на олії зі спеціями.

  • Потім додати сочевицю, перемішати і обсмажувати ще 2-3 хвилини.

  • Окремо змішати томатну пасту з водою та сіллю і влити до сочевиці та овочів. Можна додати 1-2 столові ложки цукру.

  • Підливу накрити кришкою і довести до кипіння, в кінці додати зелень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні