Інгредієнти
Для тіста
- борошно – 250 г,
- сметана 20% – 100 г,
- масло вершкове – 100 г,
- яйце – 1 шт,
- цукор – 50 г,
- розпушувач – 1 ч. л,
- сіль – щіпка.
Раніше ми писали про помилки господинь, через які плов може не вийти.
Для заливки
- сметана 20% – 350 г,
- яйця – 2 шт,
- цукор – 180 г,
- цукор ванільний – 5 г,
- крохмаль картопляний або кукурудзяний – 30 г,
- яблука – 5–6 шт,
- сік лимона.
Приготування
- Змішати яйце зі сметаною, цукром, додати дрібку солі.
- Просіяти борошно разом із розпушувачем в окрему миску.
- Натерти вершкове масло на тертці та додати його до борошна. Влити сюди яєчно–сметанну суміш і замісити тісто.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом. Руками розтягнути тісто за формою, сформувати бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Змішати сметану і яйця для заливки, додати ванільний і звичайний цукор. Перемішати все блендером або міксером.
- Додати крохмаль до сметанної суміші у два етапи.
- Порізати тонкими пластинками очищені яблука і скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Викласти нарізані яблука на тісто, вилити заливку і розподілити начинку рівномірно.
- Випікати в духовці, розігрітій до 180 ℃ протягом 45-50 хвилин.
Смачного!
У Пенсійному фонді анонсували зростання пенсій: відбудуться індексація та перерахунок пенсій (відео)
Чому деякі пенсіонери не відчули індексацію: розбір мінімальної пенсії (відео)