П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦвєтаєвський яблучний пиріг зі сметанною заливкою: ласощі просто тануть у роті

Цвєтаєвський яблучний пиріг зі сметанною заливкою: ласощі просто тануть у роті

Этот материал также доступен на русском языке
Цей яблучний пиріг стане вашим улюбленцем. Тісто виходить ніжним і розсипчастим, а заливка з яблуками виходить повітряною і неймовірно смачною.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно – 250 г,
  • сметана 20% – 100 г,
  • масло вершкове – 100 г,
  • яйце – 1 шт,
  • цукор – 50 г,
  • розпушувач – 1 ч. л,
  • сіль – щіпка.

Раніше ми писали про помилки господинь, через які плов може не вийти.

Для заливки

  • сметана 20% – 350 г,
  • яйця – 2 шт,
  • цукор – 180 г,
  • цукор ванільний – 5 г,
  • крохмаль картопляний або кукурудзяний – 30 г,
  • яблука – 5–6 шт,
  • сік лимона.

Приготування

  1. Змішати яйце зі сметаною, цукром, додати дрібку солі.
  2. Просіяти борошно разом із розпушувачем в окрему миску.
  3. Натерти вершкове масло на тертці та додати його до борошна. Влити сюди яєчно–сметанну суміш і замісити тісто.
  4. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Руками розтягнути тісто за формою, сформувати бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Змішати сметану і яйця для заливки, додати ванільний і звичайний цукор. Перемішати все блендером або міксером.
  6. Додати крохмаль до сметанної суміші у два етапи.
  7. Порізати тонкими пластинками очищені яблука і скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  8. Викласти нарізані яблука на тісто, вилити заливку і розподілити начинку рівномірно. 
  9. Випікати в духовці, розігрітій до 180 ℃ протягом 45-50 хвилин.

Смачного!

У Пенсійному фонді анонсували зростання пенсій: відбудуться індексація та перерахунок пенсій (відео)

Чому деякі пенсіонери не відчули індексацію: розбір мінімальної пенсії (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні