Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе плов, а рисова каша: топ-5 помилок господинь, через які страва може...

Не плов, а рисова каша: топ-5 помилок господинь, через які страва може не вийти

Этот материал также доступен на русском языке
Плов складається з найпростіших інгредієнтів – рису, овочів, м'яса та спецій. Однак перетворити ці продукти на справжній плов не так вже й легко. Досить припуститися найменшої помилки, і у вас вийде звичайна каша з добавками.

Неправильний сорт рису

Для плову підходить тільки рис певних сортів. Він має бути розсипчастим і зберігати цю властивість після термічної обробки. Вибір невідповідної крупи загрожує невдалою стравою.

Раніше ми писали про перевірений рецепт смачного тіста для піци без дріжджів.

Неправильна пропорція продуктів

На 1 кг крупи беруть стільки ж м’яса, щонайменше 0,5 кг моркви та не менше 0,3 кг цибулі. Ігнорування цього правила може стати причиною того, що смакові якості плову будуть не найкращими.

Невідповідний посуд

Зрозуміло, плов можна приготувати й в каструлі. Але класичний спосіб приготування автентичної страви передбачає використання казана або сотейника з товстим дном. Тільки так можна домогтися, щоб страва мала потрібну консистенцію і ступінь готовності.

Неправильна обробка зірвака

Перед змішуванням із рисом м’ясні та овочеві продукти потрібно розігріти на сковороді. При цьому, щоб у страви з’явився яскравий смак, приправлений спеціями зірвак потрібно ще добре протушкувати в бульйоні.

Зірвак – це гарнір для плову з мяса, моркви, цибулі і спецій.

Неправильна кількість води

При приготуванні рису для плову потрібно використовувати менше води, ніж при створенні рисової каші. Об’єм рідини має лише на 20% перевищувати обсяг крупи. Якщо води буде занадто багато, то розсипчастий плов не вийде. З іншого боку, за нестачі води рис може виявитися не повністю готовим.

Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування

На яку допомогу від держави можуть розраховувати люди, які виїжджають із окупації

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні