Соковита, ароматна, смачна та корисна, перша зелень неодмінно знадобиться для приготування супів, гарнірів, але особливо корисні трави у свіжих салатах. Що зробити з першої зелені?
- Весняне меню: що приготувати з першої зелені – здивує всіх киш зі шпинатом.
- Весняне меню: що приготувати з першої зелені – не проґавте можливість розкуштувати пхалі з черемші.
- Весняне меню: що приготувати з першої зелені – м’ятні домашні пряники збережуть холодок ранньої весни.
ЩАВЕЛЬ
Щавель покращує роботу печінки та жовчного міхура, він корисний при серцево-судинних захворюваннях. Смак у щавлю різкий та кислий.
Зелень відмінно поєднується з овочами в будь-якому вигляді – свіжими, вареними або печеними, у гарнірах і супах.
Його краще зберігати у холодильнику в паперовому пакеті.
Щавель з грибами
Інгредієнти
Щавель – 500 грамів, свіжі гриби – 200 грамів, вершкове масло – 3 столові ложки, тертий сир – 2 столові ложки.
Приготування
- Щавель обдати окропом, віджати, укласти в неглибоку каструлю і додати одну столову ложку вершкового масла.
- Окремо стушкувати підготовлені та нарізані скибочками гриби, змішати їх зі щавлем, додати тертий сир і знову – одну ложку масла.
- Покласти на сковороду або на деко, поставити в духовку, попередньо посипавши тертим сиром і змастивши маслом.
- Підсмажити страву до рум’яної скоринки.
Позбавляємося нітратів
У першій зелені можуть міститися нітрати і нітрити, вживання яких у великій кількості може призвести до сильних отруєнь. Тому перед приготуванням зелень рекомендується обов’язково вимочувати у воді 15-20 хвилин.