П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМаленькі таємниці великих кухарів: як приготувати корисну рибу та посмажити її з...

Маленькі таємниці великих кухарів: як приготувати корисну рибу та посмажити її з хрусткою скоринкою

Этот материал также доступен на русском языке
Риба є цінним джерелом незамінних для організму омега-3 жирних кислот і є гідним прикладом здорової їжі.

Регулярне вживання рибних страв може знизити ризик виникнення цілого ряду захворювань. І оптимально включати вибу до раціону хоча б двічі на тиждень. Варто пам’ятати, що користь риби, її харчова цінність багато в чому залежить від того, як ви готуєте рибу.

Як приготувати корисну рибу?

Найбільш здоровий спосіб приготування риби, як показали деякі дослідження, це запечена риба в сметанному соусі в духовці.

Запікання також вважається найкращим способом зберегти вміст вітаміну D у рибі. Відповідно до досліджень, запечений лосось зберігає весь свій вітамін D, тоді як смажений втрачає близько 50% цього важливого вітаміну.

З цих причин запікання в духовці вважається здоровим способом приготування риби. Наслідуючи його, ви, ймовірно, втратите менше корисних жирів омега-3, ніж якби її смажили або готували в мікрохвильовій печі.

Візьміть 1 кг морської риби (4 невеликі тушки), один лимон, пучок зелені петрушки, 1-2 столові ложки олії, сіль та перець за смаком.

  • Рибу випатрайте і промийте, посоліть і поперчіть зовні і всередині, збризкайте соком лимона.
  • Петрушку нарубати і покласти всередину кожної рибки.
  • Кожну тушку покладіть на окремий лист фольги, полийте олією і щільно загорніть.
  • Запікайте 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.

Чи вмієте ви смажити рибу з хрусткою скоринкою?

Смачно посмажити рибу з хрусткою скоринкою можна дуже просто і швидко на сковороді.

Але не всім це вдається.

Ділимося з вами декількома секретами, які гарантують вам чудовий результат.

  • Заморожене філе риби добре розморозьте і обсушіть паперовим рушником.

  • Опускайте рибу в паніровку лише тоді, коли вона стане кімнатної температури.

  • Для того щоб риба була хрумкою і паніровка не обсипалася, додайте у кляр кукурудзяне борошно: 1 частина кукурудзяного борошна на 5 частин пшеничного борошна.

  • Вмочіть рибу в борошняну суміш, потім у збите яйце і панірувальні сухарі.

  • Смажте рибу на добре розігрітій олії і не перевертайте її раніше – м’ясо ніжне і кляр може відпасти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні