Регулярне вживання рибних страв може знизити ризик виникнення цілого ряду захворювань. І оптимально включати вибу до раціону хоча б двічі на тиждень. Варто пам’ятати, що користь риби, її харчова цінність багато в чому залежить від того, як ви готуєте рибу.
Як приготувати корисну рибу?
Найбільш здоровий спосіб приготування риби, як показали деякі дослідження, це запечена риба в сметанному соусі в духовці.
Запікання також вважається найкращим способом зберегти вміст вітаміну D у рибі. Відповідно до досліджень, запечений лосось зберігає весь свій вітамін D, тоді як смажений втрачає близько 50% цього важливого вітаміну.
З цих причин запікання в духовці вважається здоровим способом приготування риби. Наслідуючи його, ви, ймовірно, втратите менше корисних жирів омега-3, ніж якби її смажили або готували в мікрохвильовій печі.
Візьміть 1 кг морської риби (4 невеликі тушки), один лимон, пучок зелені петрушки, 1-2 столові ложки олії, сіль та перець за смаком.
- Рибу випатрайте і промийте, посоліть і поперчіть зовні і всередині, збризкайте соком лимона.
- Петрушку нарубати і покласти всередину кожної рибки.
- Кожну тушку покладіть на окремий лист фольги, полийте олією і щільно загорніть.
- Запікайте 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Чи вмієте ви смажити рибу з хрусткою скоринкою?
Смачно посмажити рибу з хрусткою скоринкою можна дуже просто і швидко на сковороді.
Але не всім це вдається.
Ділимося з вами декількома секретами, які гарантують вам чудовий результат.
-
Заморожене філе риби добре розморозьте і обсушіть паперовим рушником.
-
Опускайте рибу в паніровку лише тоді, коли вона стане кімнатної температури.
-
Для того щоб риба була хрумкою і паніровка не обсипалася, додайте у кляр кукурудзяне борошно: 1 частина кукурудзяного борошна на 5 частин пшеничного борошна.
-
Вмочіть рибу в борошняну суміш, потім у збите яйце і панірувальні сухарі.
-
Смажте рибу на добре розігрітій олії і не перевертайте її раніше – м’ясо ніжне і кляр може відпасти.