Торт «Черепаха»
Інгредієнти
Для тіста: яйця – 6 штук, борошно – 1,5 склянки, цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка;
для крему: сметана 20% – 750 мілілітрів, цукор – 1-2 склянки, какао – 2-3 столові ложки;
для глазурі: сметана 20% – 6 столових ложок, цукор – 6 столових ложок, какао – 3-5 столових ложок.
Приготування
- Для приготування тіста збити яйця з цукром.
- Всипати просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і перемішати. Тісто має вийти середньої густоти.
- Деко змастити олією, можна викласти папір для випікання, якщо використовувати силіконовий килимок – жир не знадобиться.
- Наливати по чайній ложці тіста на певній відстані одне від одного.
Пекти протягом п’яти хвилин при температурі 180 градусів. Заготовки накрити рушником.
- Для приготування крему перемішати сметану з цукром і какао-порошком.
- Заготовки вмочувати у крем, викладати на плоске блюдо. Таким чином зробити кілька шарів.
Приготувати глазур із цукру, сметани та какао.
- Масу прогріти, але не кип’ятити, покрити торт і прикрасити шоколадом.
Випічку можна недовго потримати у холодильнику.