Інгредієнти
- яйця – 3 шт;
- цукор – 12 ст.л;
- олія рослинна – 12 ст.л;
- молоко – 12 ст.л;
- борошно – 12 ст.л;
- розпушувач тіста – 1 ч.л;
- сіль – 1 щіпка;
- цукор ванільний – 10 г;
- цедра і сік ½ лимона;
- пудра цукрова для посипання;
- масло вершкове.
Раніше ми писали, що можна додавати в суп наприкінці приготування.
Приготування
- Розбиваємо яйця в глибоку ємність, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Розмішуємо все вінчиком до однорідного стану.
- Додаємо молоко та рослинну олію. Ще раз добре розмішуємо.
- Натираємо цедру і вичавлюємо сік лимона прямо в тісто.
- Всипаємо просіяне борошно разом із розпушувачем тіста в суміш. Вимішуємо ретельно тісто до однорідності, розбивши всі грудки. Тісто має за консистенцією бути схожим на сметану.
- Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і виливаємо туди тісто.
- Ставимо пиріг у розігріту до 180 ⁰С духовку і випікаємо протягом 25-30 хвилин.
За бажанням у тісто можна додати родзинки, горіхи або шоколадні краплі.
Посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо до чаю або кави.
Смачного!
Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)
Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування