Цей торт готується зі звичайного лаваша. Він сподобається не тільки ласунам, а й тим, хто стежить за своєю фігурою, оскільки коржі не містять олії. Важливо, коржі трохи підпекти (підсушити).
Раніше ми розповідали, як спекти торт “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
- Лаваш – 300 г;
- Молоко-1 л;
- Яйця – 3 шт.;
- Цукор – 250 г;
- Борошно або крохмаль – 3 ст. л.;
- Вершкове масло – 200 г;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
- Спершу займіться приготуванням крему для торта. Для цього змішайте яйця з крохмалем, цукром та щіпкою солі. Перемішайте до однорідності. Додайте молоко і знову розмішайте, поставте на плиту і варіть до загусання, постійно помішуючи.
- Додайте ванільний цукор, дайте крему охолонути і додайте вершкове масло.
- Листи лаваша розділіть на 12 коржів.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте листи на 2-3 хвилини.
- Все залишилося тільки змастити лаваш кремом і зверху прикрасити подрібненим 2-3 коржами.
- Торт повинен настоятися у холодильнику не менше 6 годин.
Смачного!