П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВчимося солити сало гарячим способом - вносимо нову нотку у створенні найсмачнішої...

Вчимося солити сало гарячим способом – вносимо нову нотку у створенні найсмачнішої української закуски

Этот материал также доступен на русском языке
Сало та українці – синоніми. Солоне сало - улюблена закуска українців і готують сало вже століттями. Але люблять його не лише у нас, а й багато інших народів.

Пропонуємо вам засолити сало гарячим способом за рецептом, після якого ви отримаєте дуже ніжний та ароматний делікатес.

Як засолити сало гарячим способом?

  1.  Брусок сала миємо холодною водою і ділимо його на порційні шматки. Потім складаємо ці шматки в каструлю так, щоб вони не прилягали один до одного щільно.
  2.  В іншій каструлі доводимо до кипіння 1 л води, додаємо склянку солі, лавровий лист – 3-4 шт., перець горошком – 6-8 горошин, цибулину і кип’ятимо цей маринад близько 5 хвилин.
  3.  Киплячий маринад виливаємо в каструлю з салом і придавлюємо зверху гнітом. Сало має бути повністю вкрите рідиною. Витримуємо його під гнітом три-чотири дні при кімнатній температурі.
  4.  Виймаємо сало з маринаду і обсушуємо його паперовими рушниками.
  5.  Обсушене сало ретельно натираємо подрібненим часником, а потім обвалюємо в меленому чорному перці, паприці або готовій приправі до сала.
  6.  Кожен порційний шматок сала щільно загортаємо в харчову плівку і відправляємо у морозилку. Наступного дня можна вживати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні