Яким буває горох
Перш ніж розповісти, що приготувати з гороху, слід нагадати, що горох буває різним: сухим, свіжим, консервованим.
Сухий горох
Гороховий суп, горохова каша, пиріжки з горохом – ось лише деякі популярні страви з сухого гороху. Такий горох має неповторний аромат, головне лише знати, як готувати горох сухий правильно. Для цього його треба замочити години на 2-3, а потім уже варити.
Також можна зварити горох у мультиварці. Спочатку горох слід добре промити, потім залити його гарячою водою і посолити. Якщо варити горох у мультиварці, то найкраще використовувати програму “тушкування”, яка дозволить приготувати горохове пюре для супу чи інших страв із горохом години за дві.
Свіжий горошок
Свіжий горошок переважно використовуються в салатах, проте і для смачних супів може бути використаний такий горох.
Консервований горох
Рецепти салатів та супів також використовують знаменитий консервований горох. Але мало хто знає, як приготувати горох консервований смачно та оригінально. Просто обсмажте горох на вершковому маслі – і гарний гарнір до м’яса готовий.
Часто використовувані інгредієнти: горошок зелений консервований, майонез, яйця, картопля, олія рослинна, морква, цибуля ріпчаста, часник, зелень, цибуля зелена, огірки солоні, зелень кропу, горошок зелений, борошно, зелень петрушки, олія слив філе, огірки мариновані, горох, яйця відварені, картопля відварена, олія оливкова, ковбаса варена, яблуко.
- Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху.
- Щоб горох виріс соковитим та солодким: що потрібно врахувати при вирощуванні.
- Як швидко зварити горох без замочування та соди: секрет, який здивує багатьох господинь.
Наші читачі діляться своїми рецептами та радять приготувати горохові кульки.
Горохові кульки
«Відварений горох – 350 грамів, копчений сир – 150 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно — 1 стакан, панірувальні сухарі – 3 столові ложки, сіль, зелень, спеції та олія – за смаком.
- Цибулю очистити, дрібно нарізати і з’єднати з гороховим пюре.
- Отриману масу змішати з подрібненою зеленню, тертим сиром, сіллю, спеціями, яйцем та сухарями.
- З готового фаршу сформувати кульки, панірувати їх у борошні й обсмажити в киплячій олії.
Марія Олександрівна, м. Луцьк»